sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Mökki-"boot camp" ja ihana kesä!

Hyppy/juoksurata
Tämän viikon sana oli mökki-boot camp. Ehkä ennemminkin kuntopiiri olisi parempi sana, mutta tuolla nimellä sitä kavereiden kanssa kutsuimme. Pelkkä lenkkeily ei mökillä houkuttanut ja kun olin saanut kerran vuodessa liikuntaa harrastavan kaverini houkuteltua ottamaan lenkkikamat mukaan, alkoi myös idea boot campista itää. Mökillä kun riittää lääniä hyppiä ympäriinsä, niin pitäähän se hyödyntää. Alkulämppänä vedimme kaverin kanssa 20 min lenkin, mutta lopulta kävi kuitenkin niin, että vedin sen jälkeen boot campin yksin :D Seuraavat 30 min vetelin ainakin seuraavia liikkeitä: 
- portaille nousu (hiljempaa ja kovempaa vauhtia)
- punnerrukset
- vatsalihakset (ainakin vatsarutistukset, vinot vatsarutistukset, jalka koukusta suorana maahan)
- kylkilihakset seisten ämpäriä nostellen (kuten kahvakuulassa)
- hauikset ämpäriä nostellen 
- kyykyt ämpärin kanssa
- kyykyt ämpäriä heilauttaen (kuten kahvakuulassa)
- ojentajapunnerukset
- sivuttainen juoksu
- hyppy/juoksurata: ämpäri ja kaksi vatia vajaan 1,5(?) metrin päähän toisistaan, niiden yli hypitään ja loikitaan, kierretään juosten etuperin ja takaperin koordinaatiota kehittäen. Tämä oli suosikkiliikkeeni!

Kesä :)
Termit ovat vähän hakusessa, enkä tiedä mitä nuo kuvailut antavat ymmärtää :D Ämpäriliikkeissä ämpärissä toki oli vettä (määrä liikkeestä riippuen), etten ihan tyhjää ämpäriä heilutellu. Boot camp oli kuitenkin kiva kokemus ja tein sen uudelleen kaksi päivää myöhemmin, tosin hieman lyhyempänä versiona. Hiki siinä tuli molemmilla kerroilla ja oli myös varmasti tehokasta. Toisella kertaa lisäsin treenin päätteeksi vielä vähän mustikoiden keräämistä ja uintia. Uiminen kävikin tehokkaasta treenistä ja tuntui käsissä seuraavana päivänä, vaikka vetelinkin järvessä vain 15 minuutin ajan. Mustikoiden keruu oli vähän pakottamista, koska en ole ikinä ollut mikään marjanpoimijaihminen, mutta sain kuin sainkin kerättyä niitä peräti yhden pakasterasiallisen talven varalle! Mökki-boot campin liikkeitä olisi voinut keksiä kaikenlaista. Nämä oli nopeasti kehiteltyjä samalla, kun tein treeniä. Ajan kanssa suunniteltuna olisi varmaan tultu tehtyä vaikka mitä esteratoja, hyppyjä ja lihastreeniä.

  

Café Ursula ja siesta
Eilen pääsin pitkästä aikaa kaipaamaani kunnon tunnin pituiseen hikitreeniin, kun poikkesin salille spinningiin helteestä huolimatta. Sen jälkeen suuntana oli piknik, musiikki ja se ihana aurinko :) Piknikillä tietysti vedettiin pienet ähkyt, kun naposteltavaa oli koko ajan edessä. Tänään lounas oli tarjolla mukavasti meren rannalla Café Ursulassa. Nam-salaatti sisälsi lohta ja fetaa ja tietysti ne muut salaattiainekset leipäkuutioineen ja siemenineen. Lisänä vielä leipä. Suosittelen kyllä, vaikka hintaa salaatille tulikin 12,5 euroa. Jälkiruoaksi jätskiä kiskalta ja vielä lisää kotona. Innostuin salaattilounaasta merenrannalla niin, että taidankin ensi viikolla mennä johonkin vastaavaan paikkaan aamupalalle/lounaalle viimeisen lomaviikon kunniaksi, jos/kun säät vain sallivat :) Ensi viikolla pääsen myös salille/jumpalle jo aamupäivällä, enkä malta myöskään odottaa suosikkituntejani! Ihana kesä!
 
Tämän viikon treeniä:
ma: -
ti: juoksulenkki+boot camp
ke: -
to: juoksulenkki+boot camp+uinti
pe: -
la: kahvakuulailua+spinning
su: -

Tänään soi: Weezer - Island In The Sun

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti