maanantai 6. tammikuuta 2014

Kehonhuoltotunteja kiitos

Uskollinen kulkuneuvoni :)
Enpä muista milloin olisi lihakset hapottanu niinku ne on hapottanu viime päivinä. Sen 1,5 viikon tauon jälkeen suuntasin ensimmäisenä BodyPumppiin ja sitä ennen vetelin puoli tuntia juoksumatolla. Kesti 3-4 päivää, että kaikki lihaskivut lakkasivat. Toinen pohje kramppasi kerran oikein kunnolla. Tähän päälle eilinen sali+BodyJam, jonka seurauksena kyljet ja selkä ovat jumissa. Tänään spinning, jossa koko tunnin ajan tiesin pohkeiden olemassaolon vähän liiankin hyvin. Vaikka kuinka olen yrittänyt venytellä, niin silti on kolotellu. Että näin meillä. Täytyyhän se jossain tuntua, että on liikkunut, mutta en ihan tällaista odottanut :) Näiden lisäksi olen vielä päässyt pyöräilemäänkin. En ole ikinä pyöräillyt (ainakaan Suomessa) vielä tammikuussa, ottaen huomioon, etten harrasta talvipyöräilyä. Työmatkapyöräily päättyi marraskuulla, kun alkoi olla aamupakkasia ja mustaa jäätä, mutta nyt harkitsin jopa töihin pyöräilyä ennen kuin loppuviikosta tulee lunta.

Jumppapallo <3 ja kotoinen venyttelystudio
Näistä lihaskivuista ja venyttelyistä sain ajatuksen, että yrittäisin taas jälleen kerran lisätä kehonhuoltotunteja. Kyseiset tunnit ovat jäänet hävettävän vähälle, sillä en juuri koskaan niillä käy. Lisäksi pk-treenit kaipaisivat paikkaansa ja tähän paras treeni lienee vesijuoksu, jossa saan sykkeet helpommin pysymään matalampana kuin esimerkiksi jumpissa ja sählyssä. Tiedän tarvitsevani näitä treenejä tulevia juoksukisoja ajatellen, unohtamatta myös sitä kehonhuoltoa. Lihaskuntoa olisi myös hyvä kehittää, koska sekin tuppaa välillä jäämään vähemmälle, vaikka olen yrittänyt sitä kerran viikossa tehdä. Joten yritän toteuttaa seuraavaa:
- joka toinen viikko kehonhuoltotunti
- joka toinen viikko selvä pk-treeni
- joka viikko lihaskuntotreeni

Katsotaan miten käy, mutta hyvää tällainen muutos tekisi. Tiedän, että ongelmaksi muodostuu se, etten malttaisi luopua niistä rankemmista tunneista. Hyvä tekosyy on myös se, että kehonhuoltotunnit sattuvat harvoin peräkkäin niiden tuntien jälkeen, joilla käyn. Sitäpaitsi tällä viikolla alkavat uudet kevätlukkarit salilla, joten pitäähän niitä uusia tunteja päästä testaamaan ja suurin osa niistä tietysti sieltä rankemmasta päästä. Seliseli :)

Ei mitään armoa tai sääliä Ruotsille, sillä Suomen alle 20-vuotiaiden lätkän mm-voiton kunniaksi tänään soi: Queen - We Are The Champions

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti